Vil du se filmen?

2014-01-22 11:23

Tangenstspilleren kan nu ses på computeren via DanishDox

Nyt streaming site gør danske dokumentarfilm tilgængelige for seere ikke bare i Danmark, men i hele verden. Med tjenesten får danske dokumentar-filmproducenter en platform, der gør det muligt at nå ud til et stort publikum.

Danske dokumentarfilm har hidtil levet en temmelig skjult tilværelse i udkanten af medieudbudslandskabet og man skal være ganske velbevandret i det for at komme til at se bare nogle af de mange gode dokumentarfilm, der laves i disse år. Med DanishDox.com får genren sin helt egen platform, hvor publikum får let adgang til at se både nye og lidt ældre dokumentarfilm.

Meningen med DanishDox er, at det skal være helt enkelt for publikum at se en film. ”Det eneste du skal indtaste, er din e-mailadresse og dine kreditkortoplysninger til at betale for filmlejen. Vi er så vante til, på alle mulige sites, at vi skal indtaste en masse oplysninger. Det kan være irriterende, når man egentlig bare vil se en film. Vi vil gerne gøre filmene let tilgængelige og derfor giver vi folk mulighed for at springe alt det over,” siger Jimmy Gram Escherich, en af idemændene bag DanishDox.com.

DanishDox er en international platform. Hvilke film der skal være tilgængelige i hvilke lande er op til producenterne selv.

”Vores ambition er, at DanishDox bliver kendt i den internationale filmverden som hjemsted for danske dokumentarfilm. Dermed får producenterne en platform, som også kan hjælpe dem med at komme ud i verden,” siger Jimmy Gram Escherich

Bag DanishDox står ud over Jimmy Gram Escherich også Frans Josef Meyer & Jonas Honoré. De tre ejer sammen Provector Media, et firma der gennem en årrække har opbygget stor know-how i streaming af video.

 

Lej filmen her