Filmen nr. 1 i biograferne i dok-genren

2013-03-18 09:16

Dokumentarfilmen Tangentspilleren er p.t. den mest sete danske dokumentarfilm i biograferne i år.  Over 7000 har set filmen om musikgeniet med asperger syndrom og absolut gehør Kristian Marius Andersen fra Herning.

- Aldrig har jeg fået så mange positive tilbagemeldinger på noget jeg har lavet, siger instruktør Anne Moulvad fra Novamedia Film med hovedsæde i Holstebro.  Ordet ”overvældende” kommer her til sin ret, konkluderer hun.

Hun oplevede lidt af det sammen ved sin sidste store dokumentarfilm ”En stemme for livet” om Herning Kirkes Drengekor fra 2009, men Tangentspilleren får fat i et bredere publikum, erfarer hun. Det er lige fra mennesker med tilknytning til autisme og musik til de som går efter en god historie fra det virkelige liv.

- Det er det dokumentar kan. Afspejle virkeligheden med dramaturgiens virkemidler, så publikum kan blive tryllebundet nøjagtig på sammen måde som ved en fiktionsfilm, mener instruktør Anne Moulvad. Hun arbejder ved siden af filmproduktion med tv, hvor hun i over 20 år har udviklet og lavet programmer for TV/MIDT-VEST.

Filmen har udelukkende fået fire og fem stjerner af anmelderne og beskrives som et rørende, nænsomt og bevægende portræt af et udsædvanligt musikalsk talent.

Den har spillet i 22 biografer hovedsageligt i Midt- og Vestjylland, og bevæger sig nu ud i landets øvrige biografer.